Farligt för journalister

Det tillhör vanligheterna att journalister tar extremt höga risker för att avslöja saker och ting världen över. Detta för att vi läsare ska få upp ögonen och veta vad som egentligen pågår runt omkring oss. I vissa länder lever journalister extra farligt och då speciellt i Sydostasien.

Mycket tack vare att det skrivs mycket om olagliga spelverksamheter och droghandel som pågår ibland annat på Filippinerna. Landet anses vara på sjätteplats i världen av länder som är de farligaste för journalister. Vilket bevisades när några skribenter så som Rudy Alicaway, Joaquin Briones och Crisenciano Ibon Lozada har blivit dödade för att de har skrivit om sanningar.

Detta går inte alls att likställa med de riskerna som sker när man spelar på casino- och spelsidor som MrGreen eller liknande. Då den största risken man utsätter sig för där, är att bli av med alla sina pengar och är egentligen inget jämfört med att bli dödad för att stå upp för att skriva om orättvisor och olagligheter under dödshot.

De styrande

De som styr i vissa länder tror verkligen inte på det fria ordet. Ett bra exempel på detta är Rodrigo Dutertes som är president på Filippinerna. Han gjorde ett uttalande om att, bara för att man är en journalist så blir man inte skyddad mot att dö om man skulle vara en skithög. Då kommer inte yttrandefriheten att rädda journalisterna. Detta uttalande visar att Rodrigo är mycket kritisk mot all form av press.

Det tillhör inte ovanligheter i vissa regimer och därför kan det vara extremt farligt att arbeta som journalist och samtidigt strida för att få yttra sig. Då dessa lever under ständigt dödshot och riskerar sina liv dagligen, för att avslöja vad som egentligen sker i länderna världen över. En attack kan ske precis när som helst och när de minst anar det. Därför kan man inget annat än beundra dessa skribenter som vågar och har modet att skriva om sådant.